O nama
DAMFIS- ŠPED d.o.o. Tuzla

DAMFIS- ŠPED d.o.o. Tuzla, međunarodna špedicija, unutarnja i vanjska trgovina, posluje na području Bosne i Hercegovine treću deceniju.

Riječ direktora:"Velika mi je čast i zadovoljstvo predstaviti Vam ukratko kompaniju koju vodim u saradnji sa bratom i zamjenikom direktora Mirzom Dračićem, dipl.oecc i najbližim timom saradnika.


„DAMFIS-ŠPED “ d.o.o. Tuzla  posluje od 1996.godine u početku lokalno na području Tuzlanskog kantona, zatim na prostoru cijela BiH, regije i EU a trenutno upošljava 13 radnika, različite obrazovne i profesionalne strukture, u okviru 3 poslovnih jedinica na teritoriji BiH.Višedecenijska tradicija i prisutnost na tržištu predstavljaju siguran znak da smo oduvijek bili na pravom putu-zadovoljenja potreba naših klijenata, kako na lokalnom tako i međunarodnom tržištu, sa druge strane, to nam ujedno predstavljalo  izazov i obavezu za budućnost-biti još bolji,  prateći stalno savremene poslovne tokove i inovativne tehnike u radu.Snagu ove kompanije predstavljaju:● Ljudski potencijal koji krucijalno povezuje sve spone u kompaniji, bez čega ona ne bi bila ono što danas jeste-lider u svojoj branši na teritoriji BiH● Poznavanje i primjena propisa, prepoznatljiv kvalitet vrhunske usluge i sigurnost u obezbjeđenju i pružanju usluga špedicije, transporta, trgovine i uskladištenjaBudućnost ove kompanije vidimo u stalnoj edukaciji i njenom stalnom prilagođavanju poslovnom okruženju kao i potrebama naših poslovnih partnera, s krajnjim ciljem da postanemo izvanredan logistički-outsourcing centar u BiH i okruženju. Nadam se da će naša vizija i budućnost kompanije biti i ostvarena."S poštovanjem,


Direktor


Almir Dračić, dipl.oecc.Firma je osnovana 1996. godine, od strane osnivača Dračić Faruka i supruge Srebrenke Dračić u 100% vlasništvu, sa mladom motornom snagom Dračić Almira i Dračić Mirze, zbog ukazivanjem potrebe tržišta za logističkim uslugama, a na osnovu dugogodišnjeg  iskustva osnivača u vanjskotrgovinskom poslovanju te tranzicijskom periodu u koji je uplovila i Bosna i Hercegovina.


U početku mala porodična firma, Damfis-šped d.o.o. Tuzla se razvila u respektabilnu logističku kompaniju na tržištu Sjeveroistočne BiH a vremenom i  u Bosni i Hercegovini.


Osnovne oblasti poslovanja firme su pružanje špediterskih usluga i carinskog posredovanja, organizacija prevoza roba. Razvojem firme se zaokružio i segment skladištenja i manipulacija roba.


Od toga najveći dio ukupnog prometa čini špediterske usluge,  carinsko posredovanje i konsalting, te najam skladišnog prostora i organizacija transporta

Damfis-šped d.o.o. Tuzla trenutno zapošljava 12 radnika i sarađuje sa preko 1000 klijenata  u BiH. Osnovni materijalni resursi Društva su:  Poslovno skladišna hala u  Živinicama, poslovne jedinice u Tuzli, Orašju i  Zvorniku. Zahvaljujući dvadesetpetogodišnjoj tradiciji, iskustvu te stručnom i korektnom odnosu u poslovanju, postali smo jedan od vodećih špediterau BiH.

Zaposlenici
alm
Almir Dračić
Direktor
aleksa
Goran Aleksić

Šef Poslovnica

cosa
Adnan Ćosić

Viši Carinski Deklarant

mi
Mirza Dračić
Zamjenik Direktora 
damirr1
Damir Imamović
Samostalni Viši Carinski Deklarant
admir
Admir Rakovac
Carinski Deklarant
1+
Pruženih Usluga
1+
Klijenata
1+
Godina Iskustva
1+
Zaposlenih
NAŠE ISKUSTVO I TRADICIJA VAŠA SU SIGURNOST.

Naše stručno osoblje iz centrale u Tuzli te razvijena mreža lokalnih poslovnih jedinica Orašje i Zvornik , domaćih kooperanata na svim graničnim prelazima i referatima i inozemnih saradnika, garancija je za najkvalitetnija rješenja u području transporta, skladištenja i distribucije, te carinjenja robe. Pružanjem cjelokupnih logističkih usluga, u mogućnosti smo u najkraćem roku ispuniti sve zahtjeve svojih klijenata, uz minimalne troškove i najpreciznije informacije. Vođeni tim načelima, garantiramo svakom klijentu da će se osjećati kao dio naše obitelji. Kod nas ne postoji radno vrijeme, jer mi uvijek radimo za Vas.

Operativna izvrsnost
Kontinuirani rast
Tim Stručnjaka
Stručni savjetnici
Podrška 24/7
100% Zadovoljstvo
Servisi
Specijalizirani smo za obavljanje slijedećih vrsta poslova:
Logističke Usluge
Skladištenje i distribucija
Organizacija multimodalnog transporta
Carinsko posredovanje
Carinjenje na graničnim prijelazima u našim poslovnim jedinicama / jedinicama naših partnera
Konsultovanje u vanjskotrgovinskom poslovanju, davanje stručnih savjeta Iz područja Transporta/Carinskog Posredovanja/Vanjskotrgovinskog I Deviznog Poslovanja
Rad S Privatnim Korisnicima (Carinjenje, Selidbe)

Za Vas možemo obaviti sve radnje vezane uz ispravnu provedbu svih vrsta važečih carinskih postupaka (uvoznih, izvoznih i provoznih) kao i uz njih vezanih inspekcijskih pregleda (veterinarskih, fito, sanitarnih) kako u unutrašnjosti tako i na graničnim prijelazima Bosne i Hercegovine.


Obratite nam se za savjetovanje vezano uz primjenu carinskih postupaka (redovnih ili pojednostavljenih procedura sa ekonomski učinkom), dinamično područje carinskog zakonodavstva, razvrstavanja robe, povlaštenog i nepovlaštenog podrijetla robe, carinske vrijednosti, trgovinskih povlaštenih postupanja u EU, nove vrste carinskih davanja, nova ograničenja trgovine te ostalim pitanjima iz carinskog područja u Vašem poslovanju.

bs_BABOS